WATER SCHOON

 

Schoon werken en schoon maken..
 

Is het niet wonderlijk, dat het zogenaamde 'restwater', dat ontstaat bij de productie van basisch (drink-) water, een ultieme desinfectant blijkt te zijn? Voor mij was dit een belangrijke reden om mij ter verdiepen in het ioniseren van water. Zo leerde ik steeds meer over de pH waarden die met elektrolyse techniek kunnen worden bereikt..

 

De uiterste pH waarden aan de ‘zure’ kant (< 2,5) , blijken een onleefbaar en zelfs vernietigend milieu te creëren voor zowel bacteriën als schimmels en virussen! Aan het ander eind van het pH spectrum (> 11,5, op een schaal van 1-14) blijkt het water ontvettende en emulgerende eigenschappen te hebben verkregen.

 

Dit is natuurlijk heel handig, als het gaat om desinfecterend en glanzend schoonmaken zonder chemische hulpmiddelen. En hier komt nog een interessant voordeel bij:
wanneer je groenten en fruit wast met een pH waarde van 11,5 dan lost het water de pesticiden en bestrijdingsmiddelen op! Dat komt doordat deze op oliebasis zijn gemaakt en met dit water emulgeren..

 

Ik vind de ionisator een super uitvinding, met veel meer mogelijkheden dan het produceren van basisch drinkwater. Waarbij het wel belangrijk is om de waarde van het verhoogde waterstof gehalte te erkennen. Het gaat in gezond drinkwater niet alleen om de pH graad, want juist de vrije waterstof geeft de anti-oxidante eigenschappen. En die wil je graag in de buurt van de oxiderende moleculen in de cellen van je lijf.

 

Zo gaat de aandacht als vanzelf weer naar de betekenis van ‘reduced electrolysed water’ voor onze gezondheid. Dat is waarom ionisatie van water steeds populairder wordt. De mogelijkheid om basisch ofwel alkalisch water te produceren en te drinken is natuurlijk belangrijk en een ideaal voedingssupplement. Zeker bij gezondheidsproblemen en ter preventie van sterke verzuring bij het ouder worden, of veel sporten.

 

Toch nog even terug naar de schoonmaakwaarde van heel zuur water. Ook hier gaat het niet slechts om de lage pH waarde van 2,5 en lager. Het is namelijk vooral te danken aan de gecreëerde ORP waarde, dankzij de vrije zuurstof atomen. Ook die ontstaan na scheiding van de watermoleculen, door electrolyse.

 

Kortom,  je kunt alle pH waarden benutten (ook pH 6 bijvoorbeeld) en zij zijn voor vele doeleinden inzetbaar. In voedselbereiding, met de bijbehorende noodzakelijke hygiene, is een ionisator werkelijk wonderlijk behulpzaam. Een overzicht van de toepassingen heb ik opgenomen in de beschrijving van de ionisatoren die ik kan aanbevelen.

 

 

Een overzicht van de voordelen van schoonmaken met deze waters:

  • spaart de huid en gezondheid (vrij van chemische toevoegingen),

  • bespaart kosten (desinfectie-/schoonmaakmiddelen),

  • geeft een helder en glanzend resultaat,

  • spaart water (op naspoelen)spaart tijd (zonder naspoelen, droogwrijven / poetsen),

  • ontsmet snijplanken, messen , keukendoeken,

  • perfect voor apparaten als ijsmachine, slagroomspuit, de afzuigkap

  • verwijdert geurtjes

En: pH 2,5 is ook ideaal voor snijwondjes! Met dit water ontsmet je zonder pijn en wondjes genezen sneller..

 

Een belangrijk voordeel dat ik nog niet genoeg benadrukt heb, is het feit dat schoonmaken met puur water een prachtige bijdrage levert aan het voorkomen van watervervuiling.  Gebruikmaken van de kracht van water; een beter schoonmaak- middel bestaat niet!

 

Zeg nou zelf, wat is er doeltreffender dan geen chemie in het water gieten, wanneer we inzetten op het schoner maken van ons water?

 

 

NB: Omdat in dit artikel alle aandacht gaat naar de voordelen van elektrolyse in hygiëne, kwam de kracht van gerevitaliseerd water even niet aan bod. Ik besluit toch graag met de opmerking dat gerevitaliseerd water het ultieme middel is tegen kalkaanslag, in leidingen, verwarmingselementen, apparaten en rondom kranen.

 

Vitaal water is in staat om calcium colloïdaal (in opgeloste vorm) te houden. Door de herstelde polariteit in de watermoleculen en de aanwezige calcium, wordt neerslag voorkomen. Bovendien is dit water in staat om aangeslagen kalk weer op te lossen! Hierdoor hebben we weer te maken met een kostenreducerende en milieuvriendelijke oplossing voor een probleem.

 

 

door: Giovanna Gomersbach

 

 

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Blogs

March 14, 2019

March 20, 2017

March 16, 2017

March 16, 2017

March 10, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload