WATERVEREDELING 1: Ionisatie

Waterveredeling biedt schitterende mogelijkheden voor het creëren van waterkwaliteiten. Helemaal als het gaat om drinkwater en voedselbereiding.
Dat ik hier enthousiast over ben, zorgt ervoor dat ik mijn kennis en ervaring graag deel.

 

In deze serie over waterveredeling zal ik de specifieke methoden en technieken belichten. Deze aflevering gaat over: Water Ionisatie in de keuken: voeding en hygiëne

 

In eerste instantie wil ik je attenderen op het feit dat het ioniseren van water een hééél uitgebreid onderwerp is. Dat past niet in een Blog artikel!
Daarom beperk ik mij hier tot het gebruik in de keuken en in hygiëne. 

 

 

Het gebruik van geïoniseerd water in voedselbereiding:

 

Sinds technologie het mogelijk maakte om een ​​effectieve waterionisator te maken die klein genoeg is om in een keuken op het aanrecht te staan, hebben nieuwsgierige mensen geëxperimenteerd met manieren om geïoniseerd water te gebruiken.

 

Een probleem dat steeds opduikt is het verkeerde begrip van de feitelijke chemische eigenschappen van de pH waarden, die kunnen worden geproduceerd door (hoge kwaliteit) waterionisators. Het gebrek aan begrip heeft het optimale gebruik van hoogwaardig geïoniseerd water belemmerd en kan ook leiden tot een verkeerd gebruik ervan.

 

De volgende informatie geeft een ​​aantal richtlijnen, tips voor een optimaal gebruik in je keuken en voor schoonmaak werkzaamheden. 

 

Waarom gebruik maken van geïoniseerd water om voedsel schoon te maken?

 

Het grootste deel van het voedsel dat beschikbaar is voor ons via lokale supermarkten, fruitkramen en zelfs biologische voedselmarkten, is geplukt, verpakt, verzonden en opgeslagen voor enkele dagen, weken of maanden voordat we het inkopen en bewaren tot gebruik. Met elk uur neemt de oxidatie waar je voedsel aan is blootgesteld, toe.

 

Zelfs als je gelukkig genoeg bent om verse, lokaal geteelde producten te vinden, is je voedsel behandeld door een aantal mensen op de velden en in boomgaarden, voordat het in je keuken beland. Allerlei handelingen die het aantal bacteriën, virussen en parasieten verhogen.

 

Dit maakt het schoonmaken van je voedsel noodzakelijk. De meeste traditionele reinigingsmethoden gebruiken chemicaliën zoals chloor, waterstofperoxide en petrochemisch beladen detergentia, die niet veilig zijn om in te nemen. Zij strippen je voeding zelfs van voedingsstoffen en verhogen hun blootstelling aan oxidatie, waardoor weer sneller bederf optreedt.

 

Het goede nieuws is dat het gebruik van geïoniseerd water je voeding effectief schoonmaakt en zelfs revitaliseert. Sommige van de effecten van oxidatie kunnen worden gekeerd en bederf wordt vertraagd. Je hoeft enkel te weten welke instellingen te gebruiken om optimale resultaten te bereiken.

 

Daarom heb ik aan de hand van het boekje van Dr. P. Parker een digitale Nederlandse handleiding met recepten gemaakt, die je kunt vinden in www.nieuwwaternetwerk.nl. 

 

Op elke pagina van de handleiding vind je nuttige tips om je voedsel schoon te maken en te bewaren, voor het behoud van hun versheid. Je vindt ook tips en receptuur voor het reinigen van je keuken en keukengerei en zelfs voor het wasgoed.

 

Vergeet niet dat het gebruik van geïoniseerd water in je keuken ook een geweldige manier is om geld te besparen en het milieu te sparen! Meervoudige winst dus..

 

Dit is wat je zult vinden in de handleiding:

  • Het gebruik van geïoniseerd water om je eten schoon te maken.

  • Reiniging en opslaan van uw fruit en groenten

  • Reinigen en bewaren van Bessen en Paddenstoelen

  • Het schoonmaken van Citrusvruchten

  • Reiniging Meloenen en Pompoenen

  • Reiniging en opslaan Wortelgewassen

  • Reinigen van Vis en Gevogelte

  • Schelpdieren

  • Perfecte eieren

  • Reiniging en weken van Bonen en Granen

  • Geïoniseerd water in Raw Food en Kiemen

  • Soepele Smoothies

  • Maken van Koffie en Thee

  • Het maken van koffie en thee concentraten

  • Waarom gebruik maken van geïoniseerd water om eten te koken?

  • Het maken van Bouillons en Soepen

  • Stomen van Groenten

  • Het maken van salade Dressings, Marinades en Sauzen

  • Pasta koken

  • Reinigen en Ontsmetten van je keuken:

  • Solide werkbladen

  • Roestvrij staal

  • Porselein

  • Geborsteld nikkel of Chrome

  • Houten kasten en vloeren

  • Tegels en glas

  • Koelkast en vriezer

  • Snijplanken

  • Messen

  • Potten en pannen

  • Schotels en glaswerk

  • Bestek

  • Wasmachine was en handwas

  • Olie- en eiwit vlekken verwijderen

  • Fris ruikend wasgoed zonder agressieve chemicaliën
     

Ben je geïnteresseerd?

Schrijf je in voor toegang tot het platform Nieuw Water Netwerk, daar vind je de handleiding direct.

 

Of bestel de Tyent waterionisator in de online Nieuw Water Winkel. Bij aanschaf ontvang je de handleiding als extra service.
 

Meer over de andere toepassingen van waterionisatie volgt, in komende artikelen.

Schrijf je in voor het laatste Nieuw Water Nieuws om op de hoogte blijven.
 

Je kunt ook meer over waterbehandelingen en waterionisatie lezen in
mijn boek 'De Schoonheid van Water -goud van de toekomst'.

 

 

Tags: IJs, Kristal, Structuur,

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Blogs

March 14, 2019

March 20, 2017

March 16, 2017

March 16, 2017

March 10, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload