WELDADIG WATER

Het hoofdstuk Water & Welzijn in mijn boek 'De Schoonheid van Water -goud van de toekomst' bevat welgeteld 100 bladzijden vol informatie over water in gezondheid en welzijn. Toen ik dat schreef had ik nog geen idee over dat het zover zou komen dat ik wellness centra zou gaan adviseren over het veredelen van water...

 

"The link between water and wellness is more than the need for hydration and hygiene; life flourishes in natural geothermal waters forming negentropic EZ pools

that are the breeding grounds for life.

Such waters are revered by all peoples and cultures as places of health and rejuvenation." 

 

Nu is er geen ontkomen meer aan: door alles wat ik weet over water, is het hoog tijd dat we het water overal in topvorm gaan brengen, zodat het water dit ook met ons kan doen! Juist in wellness centra en sauna's, want daar heeft het water een essentieel aandeel in het verwennen en verzorgen en gezonder maken van mensen. Zodat de gasten als herboren weer naar huis kunnen gaan :+)

 

 

weldadig water

Het gebruik van temperatuur, geuren en heilzame stoffen in verschillende baden brengen een weldadige ervaring. Kuurorden en sauna’s weten alles over hoe de heerlijke rustgevendheid van het water aan te bieden. Meestal creëert men luxe ambiances, waar je wordt omringd met zwembaden in de meest prachtige uitvoeringen. Hoe kan het toch dat water zo transparant is, dat je de kleur kan bepalen door bijvoorbeeld blauwgroene tegels er omheen?

 

De manier waarop het water tot je komt maakt nogal verschil. In bubbels of druppels, als stortvloed of als stoom. In een goed uitgerust centrum vind je meestal meer of minder uitgebreide sauna faciliteiten, zoals warme ligbaden, bubbelbaden, stoombaden, koude stortbaden, wisselbaden en voetenbaden. Met een beetje geluk kun je er “floaten”

(drijven op zout water), of kun je zo'n hydromassage bestellen. Heerlijk.

 

"Thus, water forms the divine spirit at the heart of consciousness
and is ‘the currency of wellness'". Marc Cohen

 

veelzijdig water

Het effect van een tijd omringd te zijn door water is verfrissend, reinigend en kan zelfs het gevoel geven ‘herboren te zijn’. Dit is ook te verklaren door het gegeven dat je gaat resoneren met de frequentie van water. Die blijkt namelijk gelijk te zijn aan de frequentie van de aarde en aan die van onze hersenen: 7.83 Hz. Dit is een complex en belangrijk onderwerp wat ik in het boek niet helemaal kon uitdiepen. Het onderwerp frequenties komt wel uitgebreid aan de orde in het hoofdstuk Water & Mysterie.

 

Naast de beleving van water, kun je het natuurlijk benutten voor het schoonmaken van je huid, bijvoorbeeld met een stoombad. Enerzijds wordt water inwendig gebruikt: zuiverend, hydraterend en vaak voorzien van voedingsstoffen. Anderzijds uitwendig toegepast: voor reiniging en verzachting, of antibacterieel, schimmelwerend en wondverzorgend. Het stimuleren van de bloedsomloop door wisselbaden is bevorderlijk voor de doorbloeding van organen, spieren en de huid.

 

Het schijnt overigens zo te zijn dat wanneer wij ons baden, ons lichaam in 20 minuten tijd ongeveer 1,5 kg water absorbeert!

 

Verzorgend vocht dus, van binnen en van buiten. Het water zal helpen om:

 • geheugenverlies bij veroudering te voorkomen 


 • het hart niet te hard te laten pompen voor zuurstofcirculatie 


 • afvalstoffen af te voeren door transpiratie 


 • het lichaam te spoelen en (afval-) stoffen naar de juiste organen te vervoeren 


 • gewrichten soepel te houden 


 • verouderen van de huid te vertragen 


 • verslavende behoeftes aan bv. koffe, alcohol en drugs te verminderen 


 • het celmetabolisme en celvernieuwing te bevorderen 


 • de afvoer van ballast en toxines via de stoelgang te regelen 


 • zuurstof efficiënt rond te laten brengen 
door de rode bloedcellen

 • honger te verdrijven, waardoor de impuls om te eten wordt bedwongen 


 • eetimpulsen te voorkomen, die eigenlijk voortkomen uit een 
behoefte aan water 

 • voldoende te hydrateren en daarmee -permanente- stress 
te voorkomen

 • als resultaat, de spieren en de hersenen beter te laten functioneren. 

   

Water wordt ook therapeutisch ingezet, in kuren en behandelingen. Homeopathie bijvoorbeeld, benut het vermogen van water om resonanties vast te houden.
Dit geldt ook voor edelsteen therapie. Ik vind het nog steeds heel bijzonder dat de uitstraling van edelstenen het water zo bijzonder beïnvloeden en verrijken. Daarom ben ik heel blij met de producten van VitaJuwel in het assortiment van Nieuw Water. 

 

 

“Water is essential to superior health and wellness”. Corinne Allen 

 

  

Hydratatie is nodig wanneer het lichaam water te kort komt of in een vergevorderd stadium van uitdroging verkeert. 
In veel gevallen zijn we dan op medisch / curatief terrein aangekomen. In de reguliere zorg is nog weinig aandacht voor de helende werking van water. Toch kan, wanneer een terugkeer naar gezondheid nodig is, water van dienst of zelfs essentieël zijn. 


 


Preventief nuttigen van water, om gezondheid te ondersteunen en behouden verdient veel meer aanbeveling. Iedereen zou zich er van bewust moeten zijn, wat de waarde van water is, in het behoud of herstel van welzijn. Met name de kinderen, die vaak niet leren water te drinken. Zij denken bij dorst automatisch aan gezoete en gearomatiseerde dranken. Laat staan dat zij er een gewoonte van maken om regelmatig schoon water te drinken, nog voordat zij dorst hebben. Dat is jammer, want het betekent dat zij en ook volwassenen, vaak naar eten zullen neigen, wanneer zij niet voelen dat het lichaam om water vraagt. Zo wordt hun lichaam wordt niet geholpen om gehydrateerd te blijven, met alle gevolgen vandien.

 

Er is een baanbrekend en populair boek gevuld met het beschrijven van deze gevolgen:

‘U bent niet ziek, U hebt dorst’ door Dr. Fereydoon Batmanghe- lidj. Het gaat over de medische toepassingen van water en zijn persoonlijke praktijk ervaringen. Hierin lees je van alles over waterbaden, de waterkuren, de ijspakkingen en stoombaden en waarom ze effect hebben. Je ontdekt bovendien hoe water bacteriën doodt, wonden geneest, hoofdpijn en blaas- ontsteking voorkomt, verkoudheidsslijm oplost en keelpijn verzacht.

 

detoxen

Detoxen is populair. Dit komt doordat vooral Westerse mensen last hebben van verzuring en ophopingen in hun systeem. Denk aan afvalstoffen en toxines. Dit zijn giftige gevolgen van stress en van vervuiling in eten, lucht en water. Water drinken is essentieël om je ook van binnen schoon te spoelen. Daarnaast is je gezondheid afhankelijk van voldoende gehydrateerde cellen. Wanneer toxines zich in de cellen ophopen dan is er minder ruimte voor celvloeistof. Daarnaast kunnen celwanden dichtslibben. Om het verziekende 

verschijnsel 'verzuring' het hoofd te bieden wordt het drinken van basisch 'actief' water aanbevolen.

 

Om het lichaam optimaal te hydrateren is het essentieel de toxische belasting te verminderen. Schoon warm water wordt ook gebruikt in darmspoelingen. Ook wordt door natuurgeneeskundigen aangeraden om warm water te drinken, om je organen te reinigen. Zout water wordt ook met succes toegepast, voor het reinigen van ogen, neus, mond en zelfs je organen. Laten we trouwens niet vergeten dat het lichaam ook een ingenieuze manier heeft om je te helpen emotioneel te reinigen, door tranen - met tuiten - te huilen.

 

natuurlijke vermogens

Zoals ik uitgebreid heb beschreven in mijn boek, heeft water de hoofdrol in welzijn en het kan in natuurlijke staat levensbevorderend werken: in onderhoud en regeneratie. Om water optimaal te laten functioneren is het essentieel om de natuurlijke structuur te herstellen en de elektrische lading te polariseren. Door middel van waterveredeling kunnen we de manieren waarop dit in de natuur gebeurt nabootsen. 

 

“Water bezit een inwendige structuur die kan worden veranderd. Aan dit verschijnsel werd in de wetenschap tot nu toe weinig aandacht geschonken”.  Johannes Larch 

 

Wanneer welzijn, heling of genezing het doel is, kan water een ideaal medium zijn om impulsen over te brengen en energetische informatie te dragen. Hiermee wordt het water therapeutisch van aard. In sommige gevallen gaan deze natuurlijke vanzelfsprekendheid en een therapeutisch effect samen. Bijvoorbeeld in -hoog- frequente- heilzame bronnen, geschikt om in te baden of om van te drinken.

 

Toch wordt het reinigende vermogen van water onderschat. Dit komt door effectieve marketing en een opvoeding, waardoor we vergeten zijn of nooit hebben ontdekt dat het lichaam een zelfreinigend systeem is. En dat water over het algemeen volstaat om schoon te worden. 

 

Wassen met geurige zeep is natuurlijk ook een verwen-gevoelskwestie. Schuimend schoon worden is best lekker. Toch is het vooral een aangeleerd ritueel en voor een groot deel gewenning. We zouden onszelf met veel minder zeep en shampoo kunnen verzorgen.

 

En wanneer desinfectie gewenst is, zoals bij bacteriehaarden of in medische context,

kan ‘extra zuur' water worden ingezet. Door de reinigende kracht van ‘zuur’ water

(en het tegendeel 'sterk basisch' water voor ontvetten), zouden we kunnen besparen

op zepen en aanverwanten en bovendien op de reiniging van het water,

wat alsmaar weer wordt gerecycleert...

 

 

door: Giovanna Gomersbach

 

NB: de eerste quote komt uit een kort verslag van de bijdrage van Marc Cohen aan The Water Conference in 2016. 'EZ' water is een term die is geïntroduceerd door de gerenommeerde professor Gerald Pollack en staat voor Exclusion Zone water, dat wordt gekenmerkt door de samenstelling van alleen negatief geladen watermoleculen. 
Voor de liefhebbers: http://www.waterconf.org/participants-materials/2016/Cohen.pdf

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Blogs

March 14, 2019

March 20, 2017

March 16, 2017

March 16, 2017

March 10, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload