WATERVEREDELING 3: Waterstof / H2

Waterstof (H2) is een wonderlijk goedje. Het is een gas, dat het overgrote deel uitmaakt van het heelal, van de zon en van water.  Het mooie en belangrijke van waterstofgas is, dat het zowel preventief als curatief werkt voor onze gezondheid.

 

Waterstofmoleculen brengen een scala aan biologische voordelen en zijn superefficient. Zij neutraliseren vrije radicalen en stoppen of vertragen oxidatieve schade aan cellen. Door de vele voordelen wordt de consumptie van waterstof steeds populairder, vooralsnog onder atleten en mensen die werken aan hun gezondheid.

 

“H2 generates an electron-rich potential (-ORP) in the water. This rare property is uniquely found in fresh, raw living foods and juices, mothers milk and many of the world’s healing waters.”

 

De waarde van waterstof krijgt steeds meer erkenning, ook curatief ofwel therapeutisch. De wetenschappelijke bevindingen wijzen uit dat waterstofgas medisch ingezet kan worden tegen heel veel aandoeningen.  Om een inzicht te geven in de mogelijke toepassingen zie je hier een infographic op basis van Japans onderzoek.

 

 

 

Er zijn een aantal redenen waarom waterstofgas waarschijnlijk de belangrijkste anti-oxidant is: 

 • preventief 
  Het is wetenschappelijk bewezen dat waterstof(gas) de krachtigste oxidant genaamd ‘hydroxyl radicaal’(*) bestrijdt. Dit voorkomt schade aan DNA, vetten en eiwitten in het lichaam.
   

 • selectief
  De anti-oxidante voordelen van waterstof komen zonder nadelige bijwerking en het reageert niet met andere functionele oxidanten.
   

 • onschadelijk
  Waterstof verstoort noodzakelijke metabolische reacties en celsignaalfuncties niet.
   

 • essentieel
  Doordat waterstof bijzonder klein is, dringt het (in tegenstelling tot andere antioxidanten) door tot daar waar bescherming en revitalisering essentieel is. Zoals in de celkern en de mitochondrien (energiecentrales in de cellen). Waterstof passeert ook de bloedhersenbarrière en kan daar oxidatieve schade helpen voorkomen.

De zeer kleine waterstofclusters bewegen zich gemakkelijk voort door de kleinste haarvaten en de celmatrix van ons lichaam. Hiermee wordt de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof aan de miljoenen hardwerkende cellen versneld, net als de afvoer van zure afvalstoffen zoals melkzuur, wat ideaal is voor sporters.

 

Dankzij deze ondersteuning van de ontgiftende metabolische processen, wordt het lichaam geholpen de ontwikkeling van hartaandoeningen, beroertes, immuniteit stoornissen en andere veel voorkomende kwalen tegen te gaan.

 

De positieve gezondheidseffecten van waterstofgas worden in bijna ieder orgaan van het lichaam geconstateerd. Daarnaast is aangetoond dat waterstofgas invloed heeft op ruim 30 verschillende soorten aandoeningen, die kunnen worden onderverdeeld in zo'n 165 ziektemodellen..

 

Stress en slechte voeding die ontstekingen in het lichaam veroorzaken, zijn de bron van degeneratieve ziekten. Het toevoegen van waterstofgas aan ons dagelijkse dieet kan een efficiente en goedkope manier zljn om deze bedreigingen te bestrijden. 

Er is geen enkele negatieve bijwerking aangetoond door de inname van waterstof. Waterstofgas wordt al sinds de jaren 1940 gebruikt ter bestrijding van decompressieziekte bij duikers. Er zijn dus veel onderzoeken over de bijwerkingen op mensen.

 

WATERSTOFMAKER

 

 

 

Waterstof(gas)water kan worden gemaakt met behulp van electrolyse. Hierdoor wordt waterstof van zuurstof gescheiden en kan een OH- overschot worden gecreëerd. Deze verrijking aan vrije elektronen geeft tevens een verhoging van de pH waarde, ofwel basisch (alkalisch) water.

 

Dat basisch/alkaline water werkt, blijkt uit zo'n vijfhonderd wetenschappelijke publicaties. De werking van dit curatieve water helpt het lichaam om de negatieve gevolgen van zuurvorming in ons lichaam tegen te gaan. Decennia lang werden de gunstige effecten van alkaline water toegeschreven aan de hogere pH-waarde van het water. 

 

De gunstige werking blijkt echter niet meer op te treden als het waterstofgas is verdwenen.
 Inmiddels is aangetoond dat de gezondheidseigenschappen van basisch (alkaline) drinkwater (pH 8-9,5), vooral te danken zijn aan het gehalte vrije waterstof.

 

Waterstofrijk water kan ook gemaakt worden door ‘waterstofmakers’ die geen splitsing tussen waterstof en zuurstof  te weeg brengen. Daardoor blijft de pH waarde ongemoeid, wat gunstig is voor het drinken van waterstofrijk water bij de maaltijd. Want de zuurgraad in de maag is essentieel voor een goede vertering. 

 

Voor het resultaat maakt het wel verschil of het water van te voren is gefilterd of niet en ook de kwaliteit van de filter(s) speelt een belangrijke rol in de uiteindelijke drinkwater kwaliteit.

 

DIRECT FLOW

 

 

Sinds januari 2018 brengt Nieuw Water als primeur de Hydron Directe Flow H2 Maker. De nieuwste techniek zorgt ervoor dat de positief geladen vrije zuurstof en het chloorgas worden afgevoerd. Hierbij hoeft ook niet meer te worden bij- of afgevuld, je beschikt over een continue stroom H2 verzadigd drinkwater. 

 

In het eBook: H2 4U?  lees je alles over het hoe en waarom van Waterstofgas en vooral welke ongekende gezondheidswinst het drinken van (of baden in) deze revolutionaire anti-oxidant met zich meebrengt.

 

Het zelf kunnen genereren van H2 voor waterstofgasrijk water is eenvoudig in huis te halen met de Direct Flow Hydron of de draagbare Hibon Next Generation, te vinden in de Nieuw Water Winkel.

 

 

(*)

Hydroxyl radicalen zijn zeer reactief en zij ondergaan chemische reacties waardoor ze kort bestaan. Wanneer biologische systemen (zoals wij) worden blootgesteld aan hydroxylradicalen ontstaat schade aan cellen, omdat zij reageren met lipiden, eiwitten en DNA.

 

door: Giovanna Gomersbach

 

 

Tags: IJs, Kristal, Structuur,

Share on Facebook
Share on Twitter
Please reload

Recente Blogs

March 14, 2019

March 20, 2017

March 16, 2017

March 16, 2017

March 10, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload